Network Menu

Intervjuserien ”En av oss” (2003-2005)

En ny avdelning på webben, En av oss, lanserades september 2003 i samband med första numret SWEA-Nytt. Serien fortsatt fram till september 2005.

Under denna period blev det totalt 14 st. intervjuer med Sweor från när och fjärran.


En av oss: SWEAs Framtidskommitté

En intervju med SWEA Framtidskommitté, som har som syfte att vara en tankesmedja för hela SWEA. De funderar på hur SWEA ska fortsätta att utveckla sig som organisation och hur SWEA kan bli ännu bättre.

En av oss: Anette Norman, SWEA Perth

Möt Anette Norman, medlem i SWEA Perth (men bor på Nya Zeeland), som har rest världen över och bott i både Sverige, Australien, Bangkok, för att till Nya Zeeland. De har idag ett litet hotell som de kallar Mill Bay Haven.

En av oss: Berit Radenkrantz, SWEA Bangkok

Möt Berit Radenkrantz, en Swea från Bangkok, tidigare boende i Bryssel. Läs om hennes liv som också omfattar arbete efter den svåra flodvågskatastrofen “Tack alla Sweor över hela världen för er omtanke om tsunamioffren och om oss Bangkok Sweor, som var kvar här över julen, och hjälpte till med katastrofarbetet. Det var hjärtslitande människoöden vi fick ta del av.”

En av oss: Eva Malm, SWEA Stockholm

1966 gick Eva ut IHR, Institutet för Högre Reklamutbildning, också där bland de första flickorna.”Vi var 6 flickor då, nu är det kanske tvärtom!” Läs hennes fascinerande liv inom reklambranchen som tog henne till SWEA Lissabon, SWEA Bryssel och sen SWEA Stockholm.

En av oss: Mia Gillespie

Mia Karlsson Gillespie jobbar som field producer for Fox News i Washington DC och stormtrivs. Det blir mestadels inrikesnyheter, oftast politiska nyheter men även underhållning i Hollywood (t.ex. American Idol finalen) sport (Superbowl och All Star Game i Houston), begravningar (Reagan), rättegångar (Scott Peterson, Michael Jackson), naturkatastrofer (alla orkanerna i Florida) och mycket annat.

En av oss: Siv Svensson, SWEA London

Siv Svensson kom i kontakt med SWEA 1991 via SWEA Lissabon. Sen dess har Siv varit mycket aktiv inom SWEA i olika positioner inom SWEA London, och till slut som SWEA Internationals Ordförande.

En av oss: Åsa-Lena Lööf, SWEA South Florida

Åsa-Lena Lööf deltog i det första mötet och bildandet av SWEA Stockholm! Åsa-Lena har bott i Los Angeles, Stockholm, London, Boston och Florida — och hela tiden har SWEA varit en del av hennes liv.

En av oss: Ettan Bratt

Möt Ettan Bratt — en Swea från Stockholm. Vem tusan är Ettan Bratt…? Denna fråga ställde sig en reporter på DN redan på 70-talet. Elsa Catharina föddes på Fideikommisset Bratteborg 1946 och växte upp på landet. Hon var första barnet och första barnbarnet och kallades för Ettan redan från början och så förblev det.

En av oss: Britt Norrman, SWEA South Florida

Ett liv inom PR tog Britt från Lund till Spanien — där hon blev utnämnd till Årets Kvinna i PR på Costa del Sol år 1979 — vidare till Bryssel och snabbt tillbaka till Spanien, och sedan Florida och en långtidsinvestering inom SWEA. Reslusten är stark, Britt har hunnit besöka 64 länder!

Jubileumkansliets arbete

En liten rapport från Britta Blomqvist, frivilligarbetare på gräsrotsnivå för SWEA Internationals 25-årsjubileum.

En av oss: Marianne Ayadi, SWEA Tunisien

Möt Marianne Ayadi, en Swea i Tunisien: “Det var på det fantastiska 60-talet då det skulle skapas en bättre värld och alla gränser mellan länderna skulle rivas som jag träffade min blivande man, en tunisier som flyttat hemifrån av äventyrslusta och via Paris hamnat i Stockholm. Jag var 18 år, han var 20. Och sedan gick det som det gick.”

En av oss: Elisabeth Ivarsson

Möt Elisabeth Ivarsson. Vägen för denna tandsköterska gick från Östersund, Bryssel, Paris, Boston, Åre och till slut SWEA Stockholm. ”Men man är ju aldrig toute seule om man är en Swea. Detta kontaktnät är nog det mest otroliga som finns!”

En av oss: Kristina Bunger, SWEA San Francisco

Möt Kristina Bunger — en Swea i San Francisco. När Kristina var nyinflyttad till San Francisco gick hon med i SWEA. Hon reste mycket i sitt arbete och hade då inte tid att gå på programerbjudanden. Den rätta tidpunkten kom efter barnens födelse.